Wat moet je met die puntjes? In snap je vraag? Notebooks met lijntjes kennen we. Notebooks met blanco papier ook. En zelfs ruitjes papier. Maar puntjes? Wat je er mee kan en waarom jij ook een puntjes journal nodig hebt lees je hier.
Hoezo die puntjes (aka dot grid)?
Oké, stel je voor dat je ruitjespapier hebt. Haal dan alle lijnen weg en laat alleen een punt staan waar de verticale en horizontale lijnen elkaar raken. Wat je overhoudt is een dot grid. Dot grid journals worden steeds populairder. De puntjes geven je houvast, bijvoorbeeld bij het schrijven, maar zijn niet zo schreeuwerig aanwezig.
Scheve bende
Je hebt ongetwijfeld ooit voor een rek met notebooks gestaan. Waar ga je voor? Notebooks met blanco papier zijn mooi. Dit was ook lange tijd de beste keus voor de creatieven. Maar schrijven op blanco papier… Dat wordt niet wat, behalve een scheve bende.
Een notebook met lijntjes papier is een veilige keuze. Maar lijntjes zijn te overheersend. Het beperkt je creatieve mind. Lijntjes zijn hinderlijk en zelfs lelijk als je wil schetsen of iets wil doen met decoratie.
Een dot grid is dé gouden middenweg. Het geeft je de vrijheid van blanco papier én de puntjes geven je houvast bijvoorbeeld bij het schrijven.
Waar kan je een dot grid notebook voor gebruiken?
- je eigen planner maken
- bullet journaling
- kalligrafie
- handlettering
- brushlettering (ik raad je dan Rhodia aan)
- schetsboek
Uhm… voor eigenlijk alles dus 😊
Wil je ook een mooi dot grid notebook uitproberen?
> Bekijk alle dot grid notebook in de webshop