In 2022 van 'Meh' naar 'Yeah'!

Heb je het gevoel dat het leven jou overkomt? Maar voel je dat het anders kan? Beter? Doe mee met de online training ‘Van ‘meh’ naar ‘yeah’. Door een eigen journal practice krijg je weer grip op je leven.

Dat wil ik

Journalen zou verplicht moeten zijn!

Mijn wens is dat jij vandaag  nog begint met journalen. Waarom? Dat antwoord is niet makkelijk in 1 zin te vatten. Maar als het moet, zou ik zeggen dat journalen jouw leven elke dag een stukje mooier maakt. Niet op een geforceerde of moeilijke manier. Maar makkelijk en easy going.

Geloof me, het kan ook anders

Zoiets simpels als schrijven in je journal kan je leven veranderen. Stapje voor stapje. Met 5 jaar journal ervaring ben ik daarvan het levende bewijs.

Als je me jaren geleden had verteld, hoe ik er nu bij zou zitten, had ik je niet geloofd. Thuis vond ik het moeilijk om alle ballen hoog te houden. Te genieten van mijn gezin. En op mijn werk voelde ik me ellendig en niet op mijn plek.

Nu leef ik in lijn met wie ik ben en wat IK wil:

 • Ik ben volledig aanwezig bij mij kinderen
 • Ik kan tegenwoordig echt genieten van samenzijn
 • Ik heb reageer rustig en liefdevol als de kids ‘vervelend’ zijn (vaak hebben ze gewoon iets nodig)
 • Ik ben expert op mijn vakgebied bij de verzekeraar waar ik part-time werk
 • Ik geef toffe presentaties op mijn werk

Dit is me niet aan komen waaien. Er was natuurijk Corona. De lockdowns. En mijn vriend kreeg een zware burn-out, waardoor de zorg voor onze 2 jonge meiden op mij terecht kwam. Het werd me niet makkelijk gemaakt. Maar, dankzij mijn journal practice ben ik er sterker uitgekomen.

Ik ben Wendy

Ontwikkel je eigen journal practice

Als jij een dagelijkse journal practice begint, kies je elke dag even bewust voor jezelf. Je gaat in gesprek met jezelf. Jouw notebook wordt jouw eigen sparringspartner. Een sparringspartner waar je bloedeerlijk tegen kan zijn. Maar ook een sparringspartner die bloed eerlijk is naar jou en jou accountable houdt aan de gemaakte afspraken.

Met een eigen journal practice zul je zien, dat het je wel gaat lukken om je persoonlijk te ontwikkelen. Om te ontdekken wat je leuk vindt. Om te ontdekken waar je energie van krijgt. Het gaat je lukken doelen te stellen en ze te halen. En om meer geluk te ervaren.

Succesvolle mensen doen het

Journalen is een super krachtige tool. Het is niet voor niets dat psychologen en coaches het aanraden om te doen. En ook ‘succesvolle’ mensen kennen de kracht van pen en papier. Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Picasso, Lady Gaga, Oprah, Tony Robbins en Richard Brandson. Allemaal kunnen ze niet zonder hun journal. Het geeft ze richting en helderheid.

“Keeping a journal will absolutely change your life in ways you’ve never imagined”

– Oprah

Waarom deze online training?

Niet elke vorm van journalen is ‘helpend’ om jouw leven beter te maken. Je kan je verliezen in het mooi maken van je journal in plaats van de inhoud (waar het echt om gaat). Je kan je tijd totaal verkeerd besteden aan een journal practice die je  over de verkeerde dingen laat nadenken. En zonder een goede basis structuur, hou je journalen uberhaubt niet vol.

In deze online training laat ik je zien hoe je een structuur neerzet voor je eigen journal practice. Ik deel de journal oefeningen met je die mij het meest hebben opgeleverd en die ik nu dagelijks gebruik.

Een mooi journal motiveert daarom gaat 1 van de lessen ook over het maken van mooie pagina’s. Op een bizar makkelijke manier die je (bijna) geen extra tijd kost.

Don’t get me wrong. Ik hou van journalen. Maar ik hou het graag ook lekker effectief. Journalen hoeft geen uren te duren. 10 minuten per dag is genoeg. Langer mag natuurlijk altijd.

Kortom: ik deel mijn journal methode met jou. Zodat jij de handvaten krijgt om óók regie te pakken op je eigen leven. Op een simpele en leuke manier.

We zijn 22 januari gestart en je kan nog instromen.

Deze online training is voor jou als…

 • Je wil graag journalen maar je weet niet hoe je moet beginnen
 • Je in weinig tijd, toch elke dag even bij jezelf wil inchecken
 • Je niet helemaal happy bent
 • Je wel happy bent, maar er toch wat mis
 • Je wil dingen veranderen, maar het lukt maar niet
 • Je bent toe bent aan een nieuwe stap
 • Je gelooft in de kracht van pen en papier maar je weet niet hoe je de magie kan unlocken
 • Je wil op een leuke en laagdrempelige manier ontdekken wat jij nou echt wil

Het maakt niet uit of je wel of geen journal ervaring hebt.